Συσκευασία 10ml (50ml, 100ml & 500ml) που περιέχει 100% βρώσιμου Αιθερίου Ελαίου Βανίλιας.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Η Βανίλια είναι η κοινή ονομασία του φυτού (Vanilla Planifolia). Η Βανίλια που θα βρείτε διαθέσιμη στο HerbStore.gr έχει μουλιάσει σε διάλυμα οργανικού ηλιελαίου χωρίς χρήση αλκοόλ. Το αιθέριο έλαιο της Βανίλιας έχει ένα γλυκό, χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμο άρωμα.
Το αιθέριο έλαιο της Βανίλιας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τη νευρικότητα, τις αϋπνίες, το στρες, την ένταση και την κατάθλιψη. Θεωρείται ότι προκαλεί ένα ευχάριστο συναίσθημα ευεξίας παρόμοιο με την κατανάλωση σοκολάτας. Αρκούν μόνο λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου βανίλιας σε μία συσκευή ή σε ένα λάδι για μασάζ, για να νιώσετε την αισθησιακή και εξωτική αίσθηση που αφήνει. Ένα αρωματικό μπάνιο με βανίλια μπορεί να είναι χαλαρωτικό, αναζωογονητικό, ακόμα και αφροδισιακό. Τέλος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ροφήματα (σε ποσοστό 0,10%), σε γλυκίσματα (σε ποσοστό 0,30%) και σε καλλυντικά (σε ποσοστό 1%)
Το αιθέριο έλαιο της Βανίλιας συνδυάζεται πολύ καλά με: Γιασεμί, Λεβάντα, Λεβάντα ΒΙΟ, Πορτοκάλι, Πορτοκάλι ΒΙΟ, Λεμόνι, Λεμόνι ΒΙΟ, Χαμομήλι, Χαμομήλι Ρωμαϊκό, Κανέλα, Κανέλα Κεϋλάνης ΒΙΟ, Φράουλα, Μανταρίνι, Μανταρίνι Κόκκινο, Μανταρίνι Κόκκινο ΒΙΟ, Γαρίφαλο & Γρέιπφρουτ.
INCI-name: Vanilla Planifolia
Προέλευση: Μαγαδασκάρη
Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν αποτελεί παραδοσιακό παρασκεύασμα και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού.
Βιβλιογραφία:
Ranadive, A. S. (1994). Vanilla – cultivation, curing, chemistry, and flavor. Food Reviews International, 10(4), 267-319.
Havkin-Frenkel, D., & Belanger, F. C. (2008). Biotechnology in Flavor Production: Applications of vanilla essential oil (Vanilla planifolia). Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 48(4), 478-486.
Zhang, Y., & Zhan, L. (2013). Antioxidant and antimicrobial properties of vanilla extract and essential oil. Journal of Food Science and Technology, 50(3), 619-622.