Συσκευασία 10ml (είτε 50ml) που περιέχει 100% βρώσιμου Αιθερίου Ελαίου Τσίλι Βιολογικό.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Τσίλι προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Capsicum annuum, το οποίο θεωρείται ενδημικό κάποιων περιοχών της Νότιας και Βόρειας Αμερικής. Στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος «καυτερής» πιπεριάς .
Το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Τσίλι περιέχει 3,0 – 3,2% συνολικά καψαϊκινοειδή (περιλαμβάνονται τα nordihydrocapsaicin, capsaicin, dihydrocapsaicin) και 0,6 – 1,0% καροτενοειδή (βήτα-καροτένιο, καψαθίνη, καψουρουβίνη).
Η καψαϊκίνη η οποία περιέχεται στο βιολογικό αιθέριο έλαιο Τσίλι, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις φλεγμονές της επιδερμίδας, ενώ είναι κατάλληλη και για την αντιμετώπιση μυικών πόνων καθώς και πόνων που σχετίζονται με την αρθρίτιδα. Στην ουσία, το αιθέριο έλαιο του Τσίλι θεωρείται ισχυρά αναλγητικό. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Τσίλι θεωρείται ιδανικό για την παρασκευή λαδιών μασάζ για την αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων και αποτελεί το «μυστικό συστατικό» των επαγγελματιών μασέρ που εξειδικεύονται στη χαλάρωση των αθλητών.
Επίσης, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής.
Προφυλάξεις:
Να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Να μην χρησιμοποιείται αδιάλυτο.
Κατά την χρήση του για μασάζ πάντοτε να διαλύεται αρκετά σε έλαιο βάσης.
Σε ευπαθή δέρματα μπορεί να προκαλέσει έντονο δερματικό ερεθισμό.
Πλύνετε τα χέρια μετά την χρήση.
Το αιθέριο έλαιο Τσιλι ΒΙΟ έχει αρκετά έντονη μυρωδιά και δεν συνίσταται για χρήση σε άτομα με "υπερευαίσθητη" επιδερμίδα.
Το αιθέριο έλαιο του Τσίλι ΒΙΟ συνδυάζεται πολύ καλά με : Μαύρο πιπέρι, Kαμφορά, Γωλθερία, Γαρύφαλλο, Λεβάντα, Μέντα, Βαλσαμόχορτο, Μελισσόχορτο, Δεντρολίβανο & Καγιεπούτ.
INCI-name: Capsicum Frutescens
Προέλευση: Γερμανία
Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν αποτελεί παραδοσιακό παρασκεύασμα και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού.
Βιβλιογραφία:
Prasad, S., & Tyagi, A. K. (2016). Capsaicin: A Novel Antioxidant with Anti-Inflammatory Properties. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 56(17), 2795-2807.
Reddy, A. C., & Lokesh, B. R. (1992). Studies on the inhibitory effects of spice principles on lipid peroxidation and antioxidant enzymes in liver homogenates of rats. Molecular and Cellular Biochemistry, 111(1-2), 117-124.
Collins, M. D., & Wasmund, L. M. (2007). The health benefits of capsaicin from chili peppers. Phytotherapy Research, 21(8), 810-817.