Συσκευασία 50γρ. (είτε 250γρ., 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει Παπάγια σκόνη.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Η παπάγια ανήκει στα εξωτικά φρούτα, που τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, αν και για τους περισσότερους, δεν αποτελεί μια συχνή επιλογή. Ωστόσο, αν αναλογιστούμε τα διατροφικά της οφέλη, θα διαπιστώσουμε πως μάλλον αξίζει μια θέση στο διαιτολόγιό μας, καθώς μας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά με ευεργετική δράση για τον οργανισμό μας!
Από αυτό το εξωτικό αυτό φρούτο, δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, η παπάγια διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και καροτενοειδή, όπως β-καροτένιο, που αποτελεί πρόδρομο μόριο της βιταμίνης Α, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που συμβάλλουν στην προστασία της υγείας των ματιών και λυκοπένιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι η παπάγια, χάρη σε ένα ένζυμό της που ονομάζεται παπαΐνη, είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή για όσους υποφέρουν από πεπτικά προβλήματα, όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα, γαστρίτιδα, καθώς επίσης από ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα.
Οι σπόροι της παπάγια έχουν πλήθος θεραπευτικών ιδιοτήτων. Προστατεύουν τα νεφρά, για όσους πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια, αποβάλλουν τις τοξίνες και πιθανά εντερικά παράσιτα, ενώ παράλληλα προστατεύουν το συκώτι, ειδικά σε όσους πάσχουν από κίρρωση.
Η παπάγια διευκολύνει και την απώλεια βάρους, καθώς έχει μια ήπια, γλυκιά γεύση που θυμίζει αυτή του πεπονιού και του ροδάκινου, χωρίς πολλές θερμίδες. Μερίδα 100 γραμμαρίων του φρούτου έχει μόλις 35 θερμίδες και παρέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C που μπορεί να καλύψει ακόμη και μεγάλο ποσοστό των ημερήσιων ανάγκες του οργανισμού μας. Επίσης είναι πλούσια σε προβιταμίνη Α, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στον μεταβολισμό των τροφών.
Η παπάγια έχει πολλά οφέλη για την υγεία.
Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Η παπάγια περιέχει θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι, η κατανάλωση της μπορεί να συμβάλει στη μείωση του οξειδωτικού στρες και στην πρόληψη των βλαβών οι οποίες προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες.Με βάση αυτό, η παπάγια μπορεί να έχει προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα και να συμβάλει στη βελτίωση της διαχείρισης διάφορων θεμάτων υγείας τα οποία έχουν ως βάση το οξειδωτικό στρες. Τέτοια θέματα υγείας είναι η φλεγμονή, η γήρανση του δέρματος, η καθυστερημένη επούλωση πληγών, οι χρόνιες ασθένειες και ο καρκίνος.
Προστατευτική επίδραση στο μεταβολικό προφίλ
Έχει αναφερθεί ότι η παπάγια μπορεί να συμβάλει στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη και στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Η σάρκα της παπάγιας και οι σπόροι παρουσιάζουν αντι-υπερτασικές, υπογλυκαιμικές και υπο-λιπιδαιμικές δράσεις. Οι δράσεις αυτές έμμεσα μπορεί να συμβάλουν στην πρόληψη και διαχείριση της παχυσαρκίας και της μεταβολικής διαταραχής η οποία συνυπάρχει με την παχυσαρκία.
Ευεργετική επίδραση στην πέψη και την εντερική λειτουργία
Λόγω της παπαΐνης, η παπάγια φαίνεται πως μπορεί να είναι αποτελεσματική στη βελτίωση της πέψης και την καλή αφομοίωση των πρωτεϊνών. Συνδυαστικά με την υψηλή περιεκτικότητα της σε φυτικές ίνες, η παπάγια μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της εντερικής κινητικότητας, την αύξηση του χρόνου διέλευσης από το έντερο και την βελτίωση των συμπτωμάτων του ευερέθιστου εντέρου.
Αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες
Η χυμοπαπαΐνη η οποία εμπεριέχεται στην παπάγια φαίνεται ότι έχει αντι-ιικές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Επιπλέον, η παπάγια λόγω της ιδιαίτερης σύστασης της μελετάται για πιθανή προστατευτική δράση ως προς την εμφάνιση καρκίνου. Τα αποτελέσματα των μελετών είναι ενθαρρυντικά.
Προσοχή!
Η υπερβολική κατανάλωση παπάγιας μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο γαστρεντερικό σύστημα όπως διάρροια και κοιλιακούς πόνους. Ενώ επίσης, η παπάγια μπορεί να αλληλεπιδρά με αντιπηκτικά φάρμακα όπως η βαρφαρίνη, με το αντι-αρρυθμικό φάρμακο αμιωδαρόνη και με το φάρμακο για τη θεραπεία του θυροειδούς λεβοθυροξίνη. Εάν παίρνετε κάποιο από αυτά τα φάρμακα είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Προτεινόμενη Χρήση: 5g – 10g καθημερινά. Η σκόνη παπάγια (papaya) μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην παραγωγή ροφημάτων όπως smoothies, όσο και στη ζαχαροπλαστική. Μπορεί ακόμη να καταναλωθεί με απλή αραίωση της σε νερό ή χυμό για καθημερινή χρήση.
Προέλευση: Ελλάδα
Εφαρμογή: Μείγματα ψησίματος, συμπληρώματα διατροφής, smoothies, διαχείριση βάρους.
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Άλλες λεπτομέρειες
Προέλευση: | Ελλάδα |
Παρτίδα: | _2024 |
Θεραπείες για: | Ζαχαροδιαβήτη Δερματοπάθειες Αδυνάτισμα Δυσπεψίες Συκώτι Χοληστερίνη Δυσκοιλιότητα Διάρροια Ρυτίδες |
Περιτύλιγμα Δώρου: | Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι |
Βάρος | 50 g |
Κριτικές
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.