Συσκευασία 200ml (είτε 500ml, 1Ltr, 5Ltr & 10Ltr) που περιέχει Σιρόπι Αγαύης Βιολογικό 100%.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Άλλες Ονομασίες: Blue Agave, Νέκταρ Αγαύης
Ιστορία, Μυθολογία και Μορφολογία Φυτού:
Η αγαύη, γνωστή και ως "Blue Agave", είναι ένα κακτοειδές φυτό που ευδοκιμεί κυρίως στο Μεξικό και στις γύρω περιοχές της Κεντρικής Αμερικής. Οι Αζτέκοι την θεωρούσαν ιερή και την χρησιμοποιούσαν ως δώρο προς τους θεούς. Από τον πυρήνα του φυτού εξάγεται το νέκταρ της, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο για διατροφικούς όσο και για καλλυντικούς σκοπούς. Επιπλέον, η αγαύη αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή της τεκίλας.
H θερμική επεξεργασία των φύλλων της αγάβης για να παραχθεί το σιρόπι δεν ξεπερνά σε κανένα σημείο των σταδίων παραγωγής τους 45 βαθμούς, έτσι ώστε να διατηρούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά. Το σιρόπι έχει υπέροχη γεύση ανάμεσα σε μέλι και καραμέλα.
Ιδιότητες που προκύπτουν από έρευνες στο Σιρόπι Αγαύης:
● Χαμηλός Γλυκαιμικός Δείκτης: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φρουκτόζη, δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
● Υποστήριξη Εντερικής Υγείας: Περιέχει ινουλίνη, μια πρεβιοτική ίνα που προάγει την ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων στο έντερο, ενισχύοντας τη χλωρίδα του.
● Βελτίωση Λιπιδίων Αίματος: Συμβάλλει στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης, ενώ αυξάνει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης.
● Κατάλληλο για Υγιεινή Διατροφή: Μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε διάφορες συνταγές, παρέχοντας μια πιο υγιεινή επιλογή γλυκαντικού.
(Πηγές: "Journal of Food and Nutrition Research", 2018; "Nutrition Reviews", 2021)
Το νέκταρ αγαύης είναι πιο γλυκό από το μέλι αλλά χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη, δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Το βιολογικό Σιρόπι Αγαύης είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που εξάγεται από το φυτό αγαύης γνωστό ως «Blue Agave». Οι Αζτέκοι τιμούσαν την αγαύη ως δώρο των Θεών και χρησιμοποιούσαν το υγρό από τον πυρήνα του φυτού για να δώσουν γεύση στα φαγητά και τα ποτά τους. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων γεύσης και υγείας.
Το βιολογικό Σιρόπι Αγαύης χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντικό και τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα υποκατάστατο της ζάχαρης που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος. Το βιολογικό Σιρόπι Αγαύης σε αντίθεση με την ζάχαρη περιέχει κυρίως φρουκτόζη και πολύ λιγότερη γλυκόζη. Αυτό καθιστά το σιρόπι μια πιο «υγιεινή λύση» καθώς είναι ένα γλυκαντικό με πολύ χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με την κοινή ζάχαρη. Με άλλα λόγια η αντικατάσταση της ζάχαρης με σιρόπι αγαύης έχει ως αποτέλεσμα την μικρότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, την μείωση των τριγλυκεριδίων και του καρδιακού κινδύνου, την αύξηση των επιπέδων της καλής χοληστερόλης με αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση και ρύθμιση της γλυκόζης αίματος.
Τρόπος Χρήσης:
Προσθέστε το Σιρόπι Αγαύης σε καφέ, χυμούς, smoothies, αρτοσκευάσματα, γλυκά, ή μαρινάδες για μια φυσική και ήπια γλυκιά γεύση. Χρησιμοποιείται επίσης σε καλλυντικά προϊόντα, όπως λοσιόν και μάσκες προσώπου.
Η γλυκύτητα του βιολογικού Σιροπιού Αγαύης προέρχεται κυρίως από την ινουλίνη (πρεβιοτική φυτική ίνα) και επειδή είναι πιο γλυκό από την κοινή ζάχαρη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές μερίδες για να γλυκαίνει τα τρόφιμα ή τα ποτά.
Το βιολογικό Σιρόπι Αγαύης προστίθεται σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής (σοκολάτα, καραμέλα), επιδόρπια (κέικ, μπισκότα) μαρμελάδες, δημητριακά, ενεργειακές μπάρες, snacks, προϊόντα γάλακτος και ποτά (καφές, χυμός, smoothies) έτσι ώστε να προσδώσει αυτή την ξεχωριστή γλυκιά γεύση στα πλαίσια μίας υγιεινής διατροφής.
Επιπλέον, το βιολογικό Σιρόπι Αγαύης χρησιμοποιείται σε λοσιόν, προϊόντα μαλλιών, μάσκες προσώπου και λάδια.
Ιδανικό και για vegetarians και vegans.
Προέλευση: Γερμανία
Χαρακτηριστικά: Gluten Free, GMO-Free, Vegan
Πιστοποιήσεις: ΜΙΧ-ΒΙΟ-169
Εφαρμογή: Συμπληρώματα διατροφής, smoothies, προϊόντα περιποίησης.
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Παρενέργειες:
Η υψηλή κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα φρουκτόζης στο αίμα, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν το ήπαρ ή να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές σε ευαίσθητα άτομα.
Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Βιβλιογραφία:
- Gibson, G. R., et al., Prebiotics and Gut Health, Springer, 2019.
- White, J. S., Fructose, Glucose, and Sucrose: Sweetness and Health Implications, Elsevier, 2020.
- "Agave as a Natural Sweetener", Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2016.