Συσκευασία 100 γρ. (είτε 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει τσιμένι σε σκόνη.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το τσιμένι γνωστό και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα, είναι φυτό με ύψος 10-15εκ και τρίφυλλα οδοντωτά φύλλα. Οι καρποί του, τρίβονται και προστίθενται στον παστουρμά και σε συνδυασμό με το σκόρδο του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο και αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο. Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα κεφτεδάκια.
Tip: Δοκιμάσατε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσιμένι στις πατάτες φούρνου; Πιστεύουμε θα εκπλαγείτε!!!
Προέλευση: Ινδία
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος