1. Καστορέλαιο 200ml
  2. Καστορέλαιο 200ml

    Τιμή6.00€

    Συσκευασία 200ml που περιέχει Καστορέλαιο.
    (Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)

    Το Καστορέλαιο που θα βρείτε στο Herbstore.gr είναι 100% καθαρό, ενώ στη συσκευασία των 200ml είναι ιδιαίτερα πρακτικό καθώς και πολύ οικονομικό.

    Το Καστορέλαιο (Castor Oil) προέρχεται από την επεξεργασία τους καρπούς (Castor Beans) του φυτού Ricinus Communis. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται, ως "φαρμακευτικό" έλαιο, από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου.

    Το καστορέλαιο, λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύτταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση. Το κύριο συστατικό του Καστορέλαιου (περιεκτικότητα μέχρι και 95%), το Κικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), διαθέτει αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση. Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Καστορέλαιο θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας. Θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. Η δράση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο βαθύ καθαρισμό του σμήγματος, στο μαλάκωμα των σκληρών μπιμπικιών και γενικότερα στην αντιμετώπιση σπυριών.

    To Καστορέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα. Τα οξέα αυτά παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, το Καστορέλαιο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών παθήσεων όπως λ.χ. είναι η ακμή. Παράλληλα, το Καστορέλαιο είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να "παγιδεύει" την υγρασία της επιδερμίδας - εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της.

    Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, το Καστορέλαιο λέγεται πως συμβάλει στην αύξηση της τριχοφυΐας. Η χρήση του, για αυτό το σκοπό, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη καθώς λόγω της πολύ "παχύρρευστης" μορφής του δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί. Παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη περιποίηση των φρυδιών και των βλεφαρίδων - όλο και περισσότερες γυναίκες το χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό τα τελευταία χρόνια.

    Το Καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά καλλυντικά προϊόντα όπως σαπούνια, lotion, lip balms, ενυδατικές κρέμες και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έλαια των παραγωγών σαπουνιών, καθώς πέρα από τις ενυδατικές του ιδιότητες δημιουργεί και υπέροχο αφρό (συνήθως χρησιμοποιείται σε αναλογία 5-10%).

    Το Καστορέλαιο χρησιμοποιείται είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα έλαια βάσης για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα έλαια βάσης είναι απαραίτητα στην αρωματοθεραπεία προκειμένου να αποτελέσουν τον "φορέα" στον οποίο θα προστεθούν τα αιθέρια έλαια.

    Προέλευση: Βρετανία

    Παραγωγή: 2018
    Κριτικές

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης

Στο καλάθι 0 αντικείμενα
Μοιραστείτε Το
Μοιραστείτε μέσω Ε-Mail Μοιραστείτε στο Facebook Μοιραστείτε στο Twitter Μοιραστείτε στο Digg

Follow us: